Friday, June 14, 2024

Ekonomi

Sektori bujqësor në vështirësi, si po braktisen serat

Sipërfaqet e mbjella në serat e Myzeqesë kanë rënë me mbi 25% duke iu referuar të dhënave të grumbulluara nga terreni nga fermerë, tregtarë...

Edhe bujqësia vuan për punonjës, 30 gra nga Nepali vijnë të punojnë në Lushnjë

Mungesa e fuqisë punëtore të disponueshme po ndihet edhe në sektorin e bujqësisë. Kompania “Doni Fruits”, që ka aktivitet në grumbullimin e fruta perimeve dhe...

INSTAT: Pandemia nxiti pushimet brenda vendit! Mbizotëruan të rinjtë, ndikimi i turizmit në ekonomi

Situata e krijuar nga pandemia në vitin 2020, kur vendi për disa muaj ishte në karantinë, ka nxitur pushimet brenda vendit, duke kompensuar disi...

Grafiku i BSH-së / Konsumatorët po e ndiejnë dukshëm rritjen e çmimeve, që nga tetori

E.H bleu një ditë më parë mollë. portokaj, speca, brokoli, sallatë (sasi të vogla për secilën) që kushtuan rreth 900 lekë. Vetëm pak javë...

Liberalizimi, çmimi për bizneset në tensionin e mesëm parashikohet të rritet me 50-80%, në 18 lekë/kWh

Çmimi i energjisë për 7440 biznese të lidhura në tension të mesëm 6,10 dhe 20 kilovolt pritet që të jetë 18 lekë/kWh, nga mesatarisht...

Depozitat arrijnë rekordin e 10 miliardë eurove në 2021, rritje e ndjeshme dy vitet e fundit

Në fund të vitit 2021, individët bizneset dhe institucionet kishin të depozituara në sistemin bankar 1.22 trilionë lekë, ose gati 10 miliardë euro. Ky...

Shtrenjtimi i naftës e benzinës, Ibrahimaj: Mund të ketë ulje të çmimit gjysmën e dytë të vitit

Çmimi i hidrokarbureve në vendin tonë po prekin shifra rekord! E pyetur nëse ka një strategji që kjo rritje çmimi të mos ketë efekt zinxhir...

Çmimi i energjisë, paralajmërohet shtrenjtimi i bukës dhe miellit në Kosovë

Çmimi i miellit dhe bukës, do të shtrenjtohet në rast se merret vendimi për shtrenjtimin e energjisë elektrike, ka paralajmëruar Shoqata e Mullisëve të...

Energjia e rinovueshme, Shqipëria pjesë e sistemit elektronik të 8 vendeve për garancinë e origjinës

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë njoftoi më herët se një sistem elektronik, ku përfshihen tetë vende mes të cilëve dhe Shqipëria, do të ngrihet...

Sa pak vlen paga në Shqipëri, Eurostat “zbulon” diferencën gati sa gjysma e rajonit dhe 25% e Europës Perëndimore

Paga minimale në Shqipëri jo vetëm është më e ulëta në Europë (përveç Kosovës), por ajo vlen shumë më pak, nëse llogaritet se çfarë...

Të Fundit