Rusia ekzekuton ushtarakun e inteligjencës së Ukrainës

Nga sulmet në zonat e okupuara prej rebelëve rus, janë ekzekutuar 48 orët e fundit dy ushtarakë të Ukrainës.

Njëri prej tyre Denys Sydorov, 35 vjeç, oficer inteligjencës ushtarake me origjinë nga  Kievi i cili humbi jetën në rajonin Donbas.

Sipas departamentit të medias në ushtrinë e Ukrainës ai shërbente në Brigadën 30.

Për këtë ngjarje foli edhe presidenti Volodymyr Zelensky,  i cili tha se Sydorov la pas tre vajza dhe bashkëshorten.

Më e vogla prej tyre 1 vjeçe.

Gjatë tre ditëve të fundit Rusia përmes rebelëve të saj në zonat e okupuara ka intensifikuar sulmet.

Zona më e goditur është rajoni Donbas në Lindje të Ukrainës.