“Kam gjetur mekanizmin për të fituar në 6 mars”, Berisha rikthehet në kuvend

Ish-kryeministri Sali Berisha është rikthyer këtë të enjte në kuvend, pas një mungesë katër mujore, kur u përfshi në fushatën brenda Partisë Demokratike, në përpjekjet e tij për të shkarkuar Lulzim Bashën.

Ai u tha gazetarëve, se ka gjetur mekanizmin për të fituar në zgjedhjet lokale të 6 marsit në 6 bashki të vendit: “Kam gjetur mekanizmin për të fituar në zgjedhjet e 6 marsit dhe shoh optimizëm dhe besim të madh në fitore”.

Pavarësisht se kanë vite në shtëpitë e tyre u prishën banesat në kundërshtim më çdo normë e ligj, u prishën banesat nga qeveritarët të cilët dëshmojnë se hajnitë e tyre i kanë zhveshur nga çdo normë njerëzore. Unë personalisht mbështes zhvillimin e qytetit, projektet që e bëjnë më të jetueshëm por nuk mbështes kurrë barbarinë ndaj qytetarëve të tij, nëse ti vendos për shkak të planeve të prishësh shtëpitë ka një detyrim moral, duhet të ulesh me ta e tua shpjegosh dhe do dëgjosh kushtet që kanë. Përveç kësaj gjithçka që veprohet, veprohet duke i dhënë ligjit fuqi prapavepruese, deri në 2014 ligji thoshte legalizm pastaj urbanizim. Por kjo nuk ndodh sepse jo kohezioni social , jo humanizmi , por urrejtja ndaj atyre që i ke vjedh dhe mbi të kë ndërtuar lumturinë , karakteristikë e pushtetit kleptokratik. Pra kjo është e paligjshme, një qëndrim mizor ndaj njerëzve siç i keni parë.Bëhet dhe më tragjike kur në sheshet e atyre shtëpive ortakë janë dhe përfaqësuesit e Lul Bravës.
Ky shtet nuk nuk njeh parim e ligj, ata të cilët u shembën shtëpitë për kulla 30 katëshe, aty kreu i meduzës ka parashikuar kulla 30 katëshe packa se plani është për kulla 7 katëshe. Ju bëj thirrje qytetarëve të Tiranës të solidarizohen më këta qytetarë, se po mbrojnë një të drejtë te tyre . Lul Brava në një kat të pashembullt në historinë politike hodhi gaz e helme ndaj njerëzve që tre muaj më parë e kishin votuar, ndaj dhe ky revolucion është i pandalshëm”, tha Berisha.