Borë e pazakontë në Athinë! Bllokohen rrugët, qytetarëve u kërkohet të mos dalin

Kryeqyteti grek po përballet me një situatë meteorologjike të pazakontë me temperatura të ulëta dhe sasi të mëdhe bore.

Reshjet e dendura të dëborës në Athinë ka detyruar mbrojtjen civile të urdhërojë mbylljen e rrugës Atikodhos, si dhe disa akse kryesore rrugore të kryeqytetit grek.

Edhe  autobusët urbanë janë urdhëruar të kthehen në parkime, ndërsa metroja e Athinës nuk arrin deri në aeroportin Elefterios Venizelos.

20 fluturime janë anuluar për shkak të motit të keq, ndërsa edhe rruga që lidh kryeqytetin me aeroportin është mbyllur. Mbrojtja civile njoftoi banorët të bëjnë kujdes dhe mos të dalin nga banesat nëse nuk kanë arsye të domosdoshme.