Kartëmonedhat e reja në treg/ Nga sot edhe 500 e 2000 lekëshi

Pas katër kartëmonedhave, atë 200, 5000, 1000 dhe 10 000, seria e re e përbërë nga 6 prerje është plotësuar sot me daljen në treg të kartëmonedhave 500 dhe 2000 lekë.

Pavarësisht emetimit të kartëmonedhave të reja, qytetarët paralelisht me kartëmonedhat e reja do të mund të përdorin edhe prerjet e vjetra, derisa ato të zëvendësohen totalisht në treg.

Kujtojmë se prej shtatorit të vitit 2019 Banka e Shqipërisë ka hedhur në qarkullim kartëmonedha të reja të lekut.