Vidhen kodet për të manipuluar sistemin, gjenerohet ‘Green Pass’ fals! BE nis hetimin

Disa kode që lejojnë gjenerimin e “European Green pass” janë vjedhur dhe bashkë me to edhe programet për krijimin e certifikatave false. Kodet janë publikuar dhe shpërndarë online.

Agjencia e lajmeve Ansa raporton se ka mësuar nga burimet italiane se tashmë është vendosur që të anulohen të gjitha kalimet e gjeneruara me ato kode.

Për më tepër, një seri takimesh në nivel evropian midis të gjithë teknikëve të përfshirë do të caktohet për një analizë të thellë të situatës. Për momentin nuk dihet numri i kodeve të vjedhura apo nëse problemi ka të bëjë edhe me Italinë, edhe nëse hetimet janë në vazhdim.

Vjedhja e kodeve që lejojnë gjenerimin e kalimeve të gjelbra nuk ka ndodhur në Itali. Sulmi ka shënjestruar një vend të Bashkimit Europian. Për momentin, megjithatë, kodet e vjedhura janë anuluar dhe për rrjedhojë, të gjitha lejet e gjelbra të gjeneruara me ato kode janë anuluar.