I doli në pritë shokut dhe e vrau, prokuroria kërkon 30 vite heqje lirie për Mikel Alinë

Prokuroria e Lezhës ka kërkuar dënimin me 30 vite burg të 42-vjeçarit Mikel (Gjovalin) Alia, ndaj të cilit u ngrit akuza e vrasjes në bashkëpunim, pasi me 2 tetor të vitit 2019-të nxori në pritë shokun e tij të fëmijërisë Eri Zefi për ta ekzekutuar.

Konkluzionet janë dhënë nga Prokurori Erjon Shehaj, i cili ka hetuar çështjen dhe tashmë do të jetë gjykata që do të vendosë për fatin e 42-vjeçarit.

Mikel (Gjovalin) Alia është personi i vetëm i marrë i pandehur për vrasjen e Eri Zefit, në Zall Xhuxhë të Mirditës dhe ai u zbulua përmes mesazheve, tabulateve telefonike e pamjeve filmike.

34-vjeçari Eri Zefi u gjet i ekzekutuar pak metra larg Rrugës së Kombit nga banorët e zonës tetorin e vitit 2019.