Drejtori i Përgjithshëm i Policisë në deklaratën e parë për mediet: Riorganizim i përgjithshëm i strukturave policore

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë, Gledis Nano, në deklaratën e parë për mediet këtë të hënë, paralajmëroi riorganizim të përgjithshëm të strukturave policore.

Nano prezantoi emrat e rinj që do të jenë në nivelin drejtues të strukturave policore:

Emërimin e Drejtues i Parë, Lorenc Panganika, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë.

Drejtues Hamdi Fiora, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Shkodër.

Kryekomisar Gentian Berberi, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Vlorë.

Drejtues i Parë Ardian Çipa, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan.

Drejtues i Parë Alfred Çepe, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Fier.

Drejtues i Parë Gjovalin Loka, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Korçë.

Drejtues i Parë Neritan Nallbati, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës.

Drejtues i Lartë Rebani Jaupi, në detyrën Drejtor i Departamentit për Sigurinë Publike në DPPSh.

Drejtues Edmond Sulaj, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Kukës.

Drejtues i Parë Bledar Çeliku, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Gjirokastër.

Kryekomisar Oltion Bistri, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Lezhë.

Drejtues i Parë Skënder Hitaj, në detyrën Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Dibër.

Kryekomisar Alban Dautaj, në detyrën Drejtor i Drejtorisë së Antiterrorit.

Drejtues Saimir Boshnjaku, në detyrën Drejtor i Drejtorisë së Kufirit dhe Migracionit Tiranë.

Drejtues Fatmir Hoxha, në detyrën Drejtor i Drejtorisë së Kufirit dhe Migracionit Korçë.

Kryekomisar Sokol Cana, në detyrën Drejtor i Drejtorisë së Kufirit dhe Migracionit Gjirokastër.

Kryekomisar Arben Joca, në detyrën Drejtor i Drejtorisë së Kufirit dhe Migracionit Shkodër.

Kryekomisar Lorenc Shehu, në detyrën Drejtor i Qendrës së Mbyllur të të Huajve në Departamentin e Kufirit dhe Migracionit.

Më tej thekson se do të ketë ndryshime edhe në nivelin vendor:

Jemi në procesin e përmirësimit të akteve normative, që rregullojnë veprimtarinë e policisë së shtetit, aplikimit të sistemit të ri të vlerësimit të performancës, si një instrument kyç për të përmirësuar besueshmërinë dhe transparencën gjatë ecurisë në karrierë të punonjësve të policisë së shtetit si dhe riorganizim të përgjithshëm të strukturës së policisë së shtetit”.

Gledis Nano u emërua në krye të Policisë së Shtetit, pas dorëheqjes së Ardi  Veliut. Ministri i Punëve të Brendshme, Bledi Çuçi tha se beteja kundër drogës dhe kontrolli mbi territorin është një nga sfidat kryesore të qeverisë.

Policia e Shtetit është një organizatë me dinjitet dhe tërësisht e barabartë me partnerët tanë perëndimorë, ka sot besueshmërinë më të lartë në 30 vitet. E gjetëm me 35% nivelin e besueshmërinë dhe sot që Ardi lë stafetën, nivelin e besueshmërisë e kemi 56%”, u shpreh Çuçi në ceremoninë e prezantimit të Gledis Nanos, por duket se këto përmirësime nuk mjaftojnë dhe Drejtori i i e ka parë të arsyeshme të bëjë një reformin të strukturave policore në të gjithë vendin.