Arrestohet ish-Presidenti i Gjeorgjisë, sapo kthehet në vend

Ish-presidenti Mikheil Saakashvili u arrestua sapo u kthye në vend, sipas kryeministrit të Gjeorgjisë.

Njoftimi i së premtes nga kryeministri Irakli Garibashvili vjen rreth 18 orë pasi zoti Saakashvili postoi në Facebook se ishte përsëri në Gjeorgji përpara zgjedhjeve lokale kombëtare të shtunën.

Ish-presidenti u dënua për abuzim me pushtetin në mungesë dhe ka jetuar në Ukrainë vitet e fundit.

Saakashvili ishte president nga viti 2004-2013 dhe ishte i njohur për përpjekjet e tij energjike kundër korrupsionit, por gjeorgjianët u bënë gjithnjë e më të shqetësuar për prirjet e tij autoritare dhe sjelljen e tij nganjëherë kapriçoze