YouTube bllokon të gjitha përmbajtjet kundër vaksinimit anti Covid

Platforma YouTube ka nisur fushatë kundër dezinformatave të lidhura me vaksinim të qytetarëve kundër koronavirusit, që ka rezultuar me fshirje të personave me ndikim që janë kundër vaksinimit dhe largim të pretendimeve të rreme për imunizimet.

Zyrtarë të platformës kanë thënë se kanë vërejtur që keqinformacioni për vaksinat e koronavirusit është përhapur në procesin e vaksinimit në përgjithësi dhe “tani jemi në një periudhë kur është më e rëndësishme se kurrë që të zgjerojmë punën që kemi nisur me Covid 19 edhe për vaksinat tjera”.

Sipas rregullave të reja, secila përmbajtje që sugjeron rrejshëm se ndonjëra nga vaksinat e miratuara është e rrezikshme apo shkakton probleme kronike shëndetësore, do të fshihet.
Përpjekjet e kësaj platforme për të ndalur rrjedhën e dezinformatave vijnë teksa shtetet në gjithë botën janë duke tentuar të bindin njerëzit që hezitojnë të marrin vaksinën kundër Covid 19, që të pranojnë imunizim falas.

YouTube thotë se që nga fillimi i pandemisë ka fshirë mbi 130,000 video.