‘Forbes’ shpall Elon Musk si njeriun më të pasur në botë

Elon Musk është njeriu më i pasur në botë, sipas revistës Forbes. Pasuria personale e shefit ekzekutiv të Tesla dhe SpaceX ka thyer barrierën prej 200 miliardë dollarësh.
Musk ndoshta është shumë i lumtur që kaloi themeluesin e Amazon dhe zuri vendin e parë.
Do t’ i dërgoj një statujë gjigante” 2 “Jeffrey B., së bashku me një medalje argjendi,” tha Musk për Forbes, me sa duket duke iu referuar Jeff Bezos.
Bezos ishte i pari që theu barrierën prej 200 miliardë dollarësh në gusht. Të njëjtën arritje pati edhe Bernard Arnault, CEO i gjigantit luksoz francez LVMH, megjithëse për pak kohë.

Musk dhe Bezos janë në një betejë të vazhdueshme për titullin e njeriut më të pasur në botë. Rivaliteti midis dy miliarderëve, në fund të fundit, arrin në pikën ku Musk dhe Bezos janë në biznes. Kompania Bezos Blue Origin protestoi kur NASA dha një kontratë prej 2.9 miliardë dollarësh për transportimin e civilëve në Hënë me SpaceX. “

Muajin e kaluar, filiali i Amazon “Kuiper” paraqiti një letër proteste në Komisionin Federal të Komunikimeve lidhur me planin e SpaceX për të zgjeruar rrjetin satelitor të Starlink. Në atë kohë, Musk shkroi në Twitter se Bezos “është tërhequr për të ndjekur padi me kohë të plotë kundër SpaceX”.