Reciprociteti i targave/ Basha: Është e drejta e Kosovës!

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha e sheh si të drejtë të Kosovës vendimin për të mos njohur targat serbe.

Basha shkruan se gjuha kërcënuese e Beogradit i përket të shkuarës dhe Beogradi duhet ta kuptojë sa më shpejt. Ndër të tjera, shtoi se qëndrimet e Beogradit zbulojnë qëllimet e vërteta të Aleksandër Vuçiç.

“Gjuha kërcënuese e Beogradit i përket një të shkuare që askush nuk e kthen dot më! Kosova është shtet i pavarur dhe marrëdhëniet mes dy shtetesh sovrane funksionojnë mbi baza reciprociteti.

Kjo është e drejtë e patjetërsueshme e Kosovës. Sa më shpejt ta kuptojë këtë Beogradi aq më mirë do të jetë për Serbinë dhe për marrëdhëniet mes vendeve të rajonit.

Qëndrimet e Beogradit ndaj vendimit legjitim dhe që nuk cënon asnjë marrëveshje të nënshkruar në Bruksel nga qeveria e Republikës së Kosovës, zbulojnë qëllimet e vërteta të Vuçiç dhe fshehjen pas fallsitetit të iniciativës së Novi Sadit“.