Pfizer thotë se vaksina e saj anti Covid është efikase te fëmijë 5 deri 11 vjeç

Vaksina Pfizer kundër Covid 19 është e sigurt dhe jep një përgjigje imune “të fortë” te fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç, sipas kompanive Pfizer dhe Biontech.

Sipas tyre, vaksinat prodhuan një përgjigje imune dhe efekte anësore të krahasueshme me ato që u panë në një studim të njerëzve të moshës 16 deri në 25 vjeç.

Të dhënat, të cilat përfshijnë më shumë se 2.200 fëmijë, do t’i paraqiten Administratës së Ushqimit dhe Barnave dhe rregullatorëve të tjerë shëndetësorë “sa më shpejt të jetë e mundur”, thanë kompanitë.

Sipas tyre, vaksinat prodhuan një përgjigje imune dhe efekte anësore të krahasueshme me ato që u panë në një studim të njerëzve të moshës 16 deri në 25 vjeç.

Efektet anësore të zakonshme për adoleshentët dhe të rriturit përfshijnë lodhje, dhimbje koke, dhimbje të muskujve, të dridhura e ethe, sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.
Të dhënat, të cilat përfshijnë më shumë se 2.200 fëmijë, do t’i paraqiten Administratës së Ushqimit dhe Barnave dhe rregullatorëve të tjerë shëndetësorë “sa më shpejt të jetë e mundur”, thanë kompanitë.