20 vjetori i sulmeve të 11 shtatorit në SHBA/ Kamala Harris bën thirrje për unitet

Zëvendës-presidentja amerikane Kamala Harris ka mbajtur fjalim në Shanksville në ceremoninë e 20 vjetorit të sulmeve të 11 shtatorit.

Sipas BBC, ajo tha se ngjarjet që u shpalosën në Fluturimin 93 “na tregojnë aq shumë për guximin e atyre në bord, të cilët dhanë gjithçka… për qëndrueshmërinë e popullit amerikan. Në një kohë terrori të plotë, ne u kthyem kah njëri-tjetri. Në fytyrën e një të huaji pamë fytyrën e një shoku”, u shpreh ajo.

“Kjo na kujtoi rëndësinë dhe forcën e unitetit tonë si amerikanë, dhe se është e mundur në Amerikë”, shtoi Harris.

“Me unitet  nuk nënkuptoj uniformitetin. Ne kishim dallime mendimesh në vitin 2001 siç bëjmë në 2021, Unë besoj në Amerikën, diversiteti ynë është forca jonë”, tha Harris.