Nesër “Forumi Ekonomik” në Shkup/ Rama, Vuçiç dhe Zaev

Kryeministri Edi Rama, homologu i tij maqedonas, Zoran Zaev dhe presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiç do të zhvillojnë ditën e nesërme, 29 korrik,  “Forumin Ekonomik për Bashkëpunimin Rajonal”, i cili do të mbahet në Shkup.

Të pranishëm gjatë Forumit, do të jenë edhe përfaqësues të Dhomave Tregtare të Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë.

“Forumi Ekonomik për Bashkëpunimin Rajonal”, është një nismë e cila synon të arrijë rezultate të dukshme në krijimin e Tregut të Përbashkët Rajonal, për qytetarët e Ballkanit Perëndimor.

Tre liderët do të nënshkruajnë memorandume dhe marrëveshje të bashkëpunimit rajonal.

Pritet me interes të shihet nëse në Forumin e Shkupit do të marrë pjesë edhe kryeministri Kosovës, Albin Kurti i cili ditë më parë në Bruksel, pati debate të forta me presidentin Vuçiç.

NJOFTIMI I PLOTË:

Mirësevini në FORUMI EKONOMIK P ONR BASHKPUNIMIN RAJONAL

Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Dhoma Ekonomike e Maqedonisë së Veriut
dhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Serbisë kanë kënaqësinë të ju ftojnë në Forumin Ekonomik për Bashkëpunimin Rajonal në Ballkanin Perëndimor, i cili do të mbahet në Hotel Alexander Palace në Shkup, të enjten, 29 korrik 2021, duke filluar nga ora 9: 00.

Forumi Ekonomik i Shkupit për Bashkëpunimin Rajonal është organizuar në kuadrin e Nismës së Katër Lirive (e njohur biseduar si “Shengeni i Vogël”), nisur nga udhëheqësit e Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë në Tetor 2019.

Qëllimi kryesor i nismës është të bëjë iniciativat ekzistuese rajonale më efektive për të arritur rezultate praktike dhe të dukshme për qytetarët e Ballkanit Perëndimor. Nisma çon në krijimin e një Tregu të Përbashkët Rajonal, i cili, si një formë kalimtare, duhet ta sjellë rajonin më pranë
Bashkimit Evropian dhe të përshpejtojë rrugën drejt anëtarësimit të plotë.
Në Forumin do të marrin pjesë Presidenti i Republikës së Serbisë, Aleksandar Vuçiq, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë, Edi Rama dhe

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, i cili do të prezantojë vizionin politik dhe ekonomik të rajonit të integruar.
Takimet B2B të kompanive nga gjashtë ekonomitë e Ballkanit Perëndimor do të zhvillohen brenda Forumit Ekonomik, në Hotel Alexander Palace, duke filluar në 12:30 PM.

Agjenda:

Iniciuar nga: Presidenti Vuçiç, Kryeministri Rama dhe Kryeministri Zaev
Pritur nga: Kryeministri Zaev
Organizuar nga Qeveritë e Maqedonisë së Veriut, Serbisë dhe Shqipërisë në partneritet me dhomat e tregtisë të tre vendeve

Pjesëmarrësit: deri në 250 përfaqësues të kompanive nga rajoni ËB6
09:00 – 10:00 REGJISTRIMI
10:00 – 11:50 PANELI KRYESOR
A) Hapja
H.E. Zoran Zaev, Kryeministër i Maqedonisë së Veriut
H.E. Alexandar Vucic, President i Serbisë
H.E. Edi Rama, Kryeministër i Shqipërisë
B) PANELI EKONOMIK
Hapja dhe moderimi nga Z. Marko Cadez, President i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë në Serbi

Fjala e shkurtër e hapjes nga Z. Branko Azeski, Kryetar i Dhomës Ekonomike të Maqedonisë së Veriut dhe Znj. Ines Mucostepa, Presidente e Unionit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë
Sesion Q & A drejtpërdrejt me drejtuesit politikë
Vërejtje dhe konkluzione mbyllëse nga Z. Marko Cadez.
C) Ceremonia

Udhëheqësit politikë do të nënshkruajnë memorandume dhe marrëveshje të bashkëpunimit rajonal
11:50 – 12:30 Pritja
12:30 – 14:30 Panairi i Ndërveprimit B2B + DREKA.