“Delta në disa qytete të Shqipërisë”/ Komiteti Teknik i Ekspertëve: Maskat, të domosdoshme në ambientet e mbyllura

Një ditë pasi u konfirmua zyrtarisht prania e variantit “Delta” të Covid 19 në vend, Komiteti Teknik i Ekspertëve informoi për situatën epidemiolgjike në vend.

Mostrat e Deltës i kemi gjetur në Tiranë, Lezhë, Shkodër, Peqin, Vlorë, Mati në numra të vegjël gjithsesi”, tha Rakacolli në mbledhjen e sotme, duke shtuar se “kjo ka një vlerë të veçantë për atë çfarë kemi thënë vaksinim dhe respektim i masave”.

Albana Fiço tha se mutacioni indian i Covid 19 është përhapur gjerësishtë në vendin tonë. “Kampionet kanë qenë nga disa rajone të vendit që tregon se është i përhapur gjerësisht në Shqipëri”.