Nuk kishte vendosur masën gjatë praktikës në shkollë, polici qëllon për vdekje studentin në Kongo

Një student u qëllua për vdekje nga një oficer policie, pasi ky e fundit akuzoi të riun se nuk mbante maskën anti-Coid gjatë xhirimeve.
Ngjarja e rëndë ka ndodhur në Kongo, ku vendi po përballet me valë e tretë të pandemisë së re të koronavirusit, raportuan sot dëshmitarë okularë dhe mediet lokale.

Shoku ynë i klasës, Honore Sama,  student në Universitetin e Kinshasa, ishte duke xhiruar një projekt për një praktikë komedie. Oficeri i policisë i  kërkoi që ai të vendoste maskën”, tha dëshmitari okular, Pasian Ondia për Agjencinë Franceze të Lajmeve.

Pavarësisht se ai i tregoi maskën policit, duke ia shpjeguar situatën, oficeri e akuzoi për mosbindje dhe e qëlloi“, thotë dëshmitari.

Përdorimi i maskës është i detyrueshëm në vend, me një gjobë prej 10,000 franga Kongo (rreth 4 euro). Por në Kinshasa, oficerët e policisë shpesh akuzohen për ngacmim të qytetarëve dhe përvetësim të gjobave pa lëshuar vërtetime shkeljeje dhe gjobitje.

Që prej 10 korrikut, fushata e imunizimit është pezulluar në vend me një popullsi prej  92 milionë njerëzve, pasi stoku i vaksinave të ndërmarrjes farmaceutike anglo-suedeze AstraZeneca tejkaloi datën e skadimit.