Erkand Qerimaj mbyll garat, peshëngritësi shqiptar i 19-i në “Tokyo 2020”

Erkand Qerimaj e mbylli garimin e tij në Lojërat Olimpike në Tokio në peshëngritje në kategorinë 81 kg për meshkuj.

Qerimaj e mbylli garimin e tij me 338 kg në dygarësh që i dha mundësinë të zërë vendin e parë në baterinë e tij, por pa mundu të hyjë në zonën e medaljeve. në stilin e shkëputjes Qerimaj u tregua i saktë në të treja provat dhe e mbylli atë me peshën 157 kg të ngritur.

Ndërsa në shtytje peshëngritësi shqiptar e mbylli me 181 kg të ngritur në provën e parë.

Në dy provat e tjera, Qerimaj tentoi të ngrejë fillimisht 185 kg dhe më pas 187 kg, por dështoi në të dy rastet dhe me peshën në dygarësh prej 338 kg ai e sheh veten në vendin e 9 duke lënë pas vetëm 2 peshëngritës që garuan me të në Baterinë B, ndërsa në baterinë A, 2 sportistë nuk mundën të mbyllnin garimin e tyre.