Sot nis aplikimi për universitetet

Maturantët do të përballen me një sfidë tjetër nga dita e sotme, atë të aplikimit për në universitet.

Sot nisën aplikimet për maturantët që duan të vazhdojnë studimet në arsimin e lartë.

Nga 39 universitete publike dhe private në të gjithë Shqipërinë ofrohen 560 programe studimi, ku të rinjtë kanë mundësi përzgjedhje të 10 degëve që ata preferojnë në portalin e-albania që do të qëndrojë hapur 24/24 përgjatë 6 ditëve, nga 29 korriku deri në 3 gusht.

Ky është raundi i parë i aplikimeve që zhvillohet pasi maturantët kanë kryer pagesën në vlerën 2000 lekëve në një nga bankat e nivelit të dytë dhe e kanë dorëzuar në shkolla.

Pas këtij procesi, të dhënat do të përpunohen nga institucionet e arsimit të lartë gjatë muajit gusht dhe në 31 gusht do të bëhet publikimi i renditjes së aplikantëve në portalin u-albania ku maturantët do të mësojnë se cilët degë kanë fituar.

Më pas fillojnë regjistrimet nga 2 deri në 15 shtator.

Raundi i dytë është brenda datave 19– 21 shtator ndërsa raundi i tretë dhe i fundit nga 12 tetor deri në 14 tetor.