100 dollarë shpërblim për këdo që vaksinohet në New York

100 dollarë do të marrë çdo person në qytetin e New York-ut, paso të vaksinohet kundër Covid 19.

Kjo masë do të fillojë që nga e premtja, për këdo që merr dozën e parë të vaksinës Covid-19 në një nga vendet e vaksinimit të qytetit dhe do të paguhet në formën e një karte debiti të parapaguar 100 dollarë.

Qyteti po përballet me raste të reja dhe shtrime në spital sidomos mes personave të pavaksinuar.